Yaşanan sel felaketi sonrasında oluşan zararların telafisi ve acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla Antalya Valiliği'ne 92 milyon TL acil destek ödemesi yapıldığı açıklandı. Genel Hayata Etkili Afet Bölgeleri ilan edilen Kepez, Muratpaşa, Serik ve Aksu ilçelerinde toplamda 505 işyeri ve 2,261 konutun eşya zararı AFAD tarafından karşılanacak.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aşırı yağış ve fırtına sonrası Kepez, Muratpaşa, Serik ve Aksu İlçeleri 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edilmiştir. Genel Hayata Etkili Afet Bölgelerinde selden kaynaklı 505 işyeri ve 2,261 konut eşya zararının telafisi ile diğer acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla AFAD tarafından Antalya Valiliğine 92 Milyon TL Acil Destek Ödemesi gönderildi." ifadelerini kullandı.

Yaşanan felaket sonrasında hızlı bir şekilde müdahale edilmesi ve zarar gören bölgelerin desteklenmesi amacıyla yapılan bu acil destek ödemesi, bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.