Tarihi Kentler Birliği'nin Başkanı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, depremin yarattığı olumsuz etkileri ele alarak, "6 Şubat depremlerinde tarihi ve kültürel yapılarımız da zarar gördü. Deprem bölgesinde yer alan 8 bin 444 tarihi yapıdan 169’u yıkıldı, 535’i ağır hasarlı, 390’ı ise orta hasarlı olarak tespit edildi. Deprem bölgesindeki kadim şehirlerimizi tekrar ayağa kaldırmak için Tarihi Kentler Birliği olarak yoğun bir çaba sarf ediyoruz" dedi.

Kültürel mirasın korunması ve yaşatılmasının büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Güngör, şehirlerin bu mirası referans alarak yeniden inşa edilmesi gerektiğini ifade etti.

Kültürel Mirasın Yeniden İhyası İçin Çalışmalar Sürüyor

Toplantıya katılan ÇEKÜL VAKFI Başkan Yardımcısı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi Mithat Kırayoğlu, depremin yarattığı zorlu görevi ele alarak, "Kentlerimizi yeniden inşa ederken kültürel mirasa ve değerlere sahip çıkmalıyız. Tarihi Kentler Birliği olarak bu sürecin bir parçası olarak görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmek için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Dayanışma ve İş Birliği Önemli

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan, deprem sonrası devlet-millet dayanışmasının önemine dikkat çekerek, "Yaraların sarılmasında belediyelerimizin iş birliği ve toplumsal dayanışma gerçekten takdire şayan. Kültürel mirasın korunması ve şehirlerin bu mirası referans alarak yeniden ihya edilmesi sürecine emek veren herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.