Keşan ilçesinde yaşayan emekli Ramiz Mede, gece uykudadken telefonunun hacklenmesi sonucu büyük bir dolandırıcılık olayıyla karşı karşıya kaldı. Mede'nin ek kart banka hesabından 41 bin TL'nin çalındığı ve başka bir hesaba aktarıldığı belirtildi.

Olayın ardından Ramiz Mede, İGFA Edirne Temsilciliği'ni arayarak yaşadığı dolandırıcılık olayını bildirdi. Mede, Cumhuriyet Savcılığı'na giderek şikayette bulundu ve olayın detaylarını anlattı.

Emekli maaşını Vakıfbank Keşan Şubesi'nden aldığını belirten Mede, yaşanan olayı şu şekilde anlattı: "1 Ekim 2023 günü saat 22:00 sıralarında Vakıfbank'ın mobil bankacılığına girdiğimde ek hesap olarak bilinen artı hesabımda 10.000 TL param bulunuyordu. Mobil bankacılığa en son bu saatte girdim. 2 Ekim 2023 günü saat 14:00 sıralarında Vakıfbank Şubesi'ne giderek ek hesabımda bulunan parayı çekmek istedim. Görevli memur bana hesabımda para bulunmadığını, şahsıma ait olan IBAN'dan Ziraat Bankası Keşan Şubesi’nde bulunan S.K adlı bir şahsın hesabına 41.000 TL yollandığını söyledi. Ben yetkililere böyle bir işlem yapmadığımı söyleyerek hesabıma ve mobil uygulamama bloke koydurdum. Yaşanan durum tamamen benim bilgim dışında gerçekleşen bir durumdur. Ayrıca evimde telefonuma ulaşarak böyle bir işlem gerçekleştirebilecek bir birey yoktur. Hesabıma bloke koydurduğum için o an için hesabımda bulunan 10.000 TL dışında kalan 31.000 TL'nin ne şekilde aktarıldığına dair hiçbir bilgim yoktur. Ben almış olduğum dekontta ismi S. K. olarak çıkan şahıstan ve güvenlik açığı nedeniyle Vakıfbank Şubesinden davacı ve şikayetçiyim."

Olayla ilgili inceleme ve soruşturma devam ediyor.