İngiliz moda dünyasının ünlü isimlerinden Katharine Hamnett, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına verdiği destek nedeniyle İngiltere'ye karşı çıkarak dikkat çekici bir protestoya imza attı. Hamnett, Britanya İmparatorluğu Nişanı'nı çöpe atarak, üzerinde "İNGİLİZ OLMAKTAN İĞRENİYORUM" yazılı bir tişörtle yaptığı video ile tepkisini açıkladı.

İNGİLTERE'NİN ROLÜNE İŞARET EDİLDİ

Moda tasarımcısı, saldırıların devam ettiği süreçte, İngiltere'nin Gazze'deki olaylarda sorumluluğunu vurgulayarak, CBE nişanını çöpe atma kararı aldı. Hamnett, "Gazze'deki soykırımda oynadığımız rol nedeniyle Britanyalı olmaktan iğreniyorum. Bu benim CBE'm. (Başbakan Rishi) Sunak ve (Ana muhalefet lideri Keir) Starmer ile birlikte çöp kutusuna ait" ifadelerini kullandı.

SİYASİLERE ÇAĞRI: "ATEŞKESE DESTEK VERİN"

76 yaşındaki ünlü tasarımcı, videoda ayrıca, İngiliz hükümetine Gazze'de kalıcı bir ateşkesi destekleme çağrısında bulunarak, milletvekillerine baskı yapma çağrısı yaptı. Hamnett, "Milletvekilinizi bulun ve Gazze'de kalıcı bir ateşkesi desteklemedikleri sürece onlara bir daha asla oy vermeyeceğinizi söyleyin" diyerek siyasilere çağrıda bulundu.