Gaziantep Üniversitesi'nde Yapılan Toplantıda Açıklamalarda Bulunuldu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, deprem bölgesindeki üniversitelerin rektörleriyle Gaziantep Üniversitesi'nde bir araya geldi. Toplantıda, yeni eğitim-öğretim dönemiyle ilgili önemli kararlar ve açıklamalar yapıldı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ni temsilen Rektör Vekili Prof. Dr. Orhan Doğan da toplantıya katıldı.

Yüz Yüze ve Uzaktan Eğitim İle İlgili Alınan Kararlar

Başkan Özvar, toplantıda deprem bölgesinde yer alan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki üniversiteler için alınan önemli kararları açıkladı. Bu kararlar doğrultusunda, üniversitelerin mevcut fiziksel durumları ve şehirdeki barınma imkanları gibi etkenler göz önünde tutularak fakülte ve yüksekokullar bünyesindeki ön lisans ve lisans programlarında hangi program ve sınıflarda yüz yüze, hangi program ve sınıflarda ise uzaktan öğretim yapılacağını üniversite senatolarının karar verdiğini belirtti.

Ayrıca, üniversite senatolarının aldığı karara göre uzaktan öğretim veya yüz yüze öğretim görecek tüm öğrencilere, kayıtlı oldukları programla eşdeğer ve öğretim dili aynı diğer devlet üniversitelerindeki programlarda özel öğrencilik hakkı verileceğini ifade etti. Öğrenciler, bu hakları kullanarak derslerini başka devlet üniversitelerinde alabilecekler.

Özel Öğrencilik Başvuruları ve Dondurma Hakkı

Başkan Özvar, öğrencilerin ihtiyaç duydukları dersler için özel öğrencilik başvurusu yapabileceklerini ve üniversitelerin bu konuda koordinasyon sağlamak üzere sorumlu birimler görevlendireceğini açıkladı. Ayrıca, deprem bölgesindeki üniversitelerdeki öğrencilerden talepte bulunanların, eğitim öğretim süresine dâhil edilmeden kayıtlarını 1 yıl dondurabileceklerini belirtti.

Başkan Özvar, YÖK olarak deprem bölgesindeki üniversitelerin durumlarını yakından takip ettiklerini ve gerektiğinde yeni kararlar alacaklarını da ekleyerek, deprem bölgesinde uzaktan eğitimle ilgili uygulamalı birimlerin yüz yüze gerçekleştirileceğini, diğer teorik programların ise üniversitelerin kararları doğrultusunda uzaktan eğitimle devam edeceğini açıkladı.