Ulaştırma Bakanı’ndan Hızlı Tren Hattı ile ilgili Kahramanmaraş’ı yok sayan açıklama. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep ama Kahramanmaraş gene yok!

İlk yapıldığın da Türkiye’nin en büyük Tren İstasyonlarından biri olan Kahramanmaraş, bugün gelinen nokta da tamamen güzergah dışı bırakıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesi’nin Toprakkale-Bahçe İstasyonları arasındaki tünel yapım şantiyesini ziyaret etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesi ile Mersin-Gaziantep arasının 2 saat 15 dakikaya ineceğine dikkati çekti. “Hattımızı 2025 yılında tamamlayıp halkımız hizmetine açmayı planlıyoruz. Hızlı tren hattımız lojistik olarak en önemli hatlarımızdan biri olacak. Gaziantep’ten, Osmaniye’den binen bir vatandaşımız Mersin, Konya, Ankara ve İstanbul üzerinden Avrupa’ya ulaşma imkanına sahip olacak” dedi.

Genel Yayın Yönetmenimiz Serdar Bursalı’nın 2014 yılında projenin en önemli detayını yazmış ve Kahramanmaraş’a Hızlı Tren gelmeyeceğini 8 yıl önce yazmıştı. İşte 8 yıl önceki paylaşım.

8 YIL SONRA GELEN TAM AÇIKLAMA