Canlı yayında değerlendirmelerde bulunan Konukoğlu, depremin etkilediği 11 ili, özellikle Gaziantep'i, SANKO Holding'in öncülüğünde desteklemek adına 825 milyon TL'lik bir katkı sağladıklarını ifade etti.

"825 Milyon TL Katkı Sağladık"

Abdulkadir Konukoğlu, depremin yol açtığı yaraları sarmak amacıyla yaptıkları katkıyı vurgulayarak, "SANKO Holding olarak, depremin ilk anından itibaren insanların canının derdine düştüğü ortamda bize düşen çare üretmekti. Bugüne kadar yaptığımız katkıyı hiç söyleme gereği duymadık. Gün, ne yaptığımızı anlatma günü değil, canının derdine düşen bölge insanının yanında olmak ve acil ihtiyaçlarını karşılamalarına katkı sunmaktı. Biz de öyle yaptık." dedi.

Yapılan Yardımlar ve Dayanışma

Konukoğlu, depremzedelere bin 500 dolayında mefruşat dahil hazırlanan konteyner, gıda, kıyafet ve çeşitli yardımların yapıldığını belirtti. Maddi ve manevi olarak bütün imkânları seferber ettiklerine vurgu yapan Konukoğlu, Türk milletinin dayanışma ve yardımlaşma ruhunu bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade etti.

Teşekkür ve Temenni

Son olarak, "Milletimize, tüm Türkiye’ye depremin ilk anından itibaren bölgeye el birliğiyle destek oldukları için teşekkür ediyorum. Yüreğimizde derin yaralar açan asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Allah ailelerine sabır versin; ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa bir daha böyle acılar yaşatmasın" temennisinde bulunan Konukoğlu, Türk halkına duyduğu minnettarlığı dile getirdi.