AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Av. Mevlüt Kurt, seçim süreci ve çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Programa, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Servet Okur, Kadın Kolları Başkanı Fazilet Seviç, Gençlik Kolları Başkanı Özgür Küsmen ve teşkilat yönetiminin katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Servet Okur, hedeflerinin Kahramanmaraş’ta 8-0 olduğunu söyledi.

Teşkilat olarak Kahramanmaraş aday listesinin arkasında olduklarına değinen Başkan Okur, şöyle konuştu:

“Kahramanmaraş’ta partimize 145 kişi müracaat etti. Bu kişiler değerlendirildi ve Cumhurbaşkanımız ve genel merkezimiz teveccüh gösterdi. 8 kişiye bu görev tevdi edildi. Rabbim yollarını açık eylesin. Hâlihazırdaki milletvekillerimizin listede yer almaması Cumhurbaşkanımızın takdiridir. 3 dönem kuralı vardı. Sayın Bakanımız Mahir Ünal Bey hiç müracaat etmedi. Kendisine bugüne kadar yaptığı büyük hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah Mevlüt Bey bunları devam ettirir. İçimizden bir adayımız var şuanda. Kendisine başarılar diliyoruz.

Liste konusunda teşkilat olarak hiçbir endişemiz yok. 8-0 diyoruz inşallah. En ufak bir tereddüt duymadan çalışıyoruz. Teşkilatımız, listemizin tamamen arkasındadır. Saha ziyaretlerimizde halkımızın büyük bir teveccühü ile karşılaşıyoruz. Daha önce de teşkilat olarak sahadaydık. Ramazan boyunca da devam ettirdik. Cumhurbaşkanımızın tercihine saygı duyacaklarını ve destekleyeceklerini söyleyenlerin oranı yüzde 98 diyebilirim. Hiçbir konuda eleştiri duymadık. Adaylar belirlendikten sonra aksi yönde bir durumla karşılaşmadık.”

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ise, seçimlerin ikincil gündemi olduğunu hatırlattı. Başkan Gürbüz, “AK Parti, her gün müjdelerle vatandaşımızı rahatlatıyor. Depremle ilgili de gündemimiz belli. Seçimle ilgili olarak bir kaygı taşımıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve milletvekillerimizin en yüksek oyla seçileceğine inanıyoruz. Saha da bunu gösteriyor zaten” dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Av. Mevlüt Kurt da, 3.sırada yer almasının Elbistan’a verilen önemi anlattığına işaret etti.

14 Mayıs’ta AK Parti’nin başarısız olması ve seçimleri kaybetmesi için birçok yöntem denendiğini belirten Kurt, “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile bize 3.sıra tevdi edildi. Bundan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçenlere şükranlarımızı iletiyoruz.

AK Parti kurulmadan önce de buradaydık. O günden bugüne kadar da partimizin yanındaydık. Bütün çalışmaların içerisinde olduk. Bu görevin sorumluluğu ve ağırlığını biliyorum. 3.sıra olması benim şahsımdan ziyade Elbistan’a verilen önemin göstergesi. Deprem bölgesiyiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın Elbistan’a verdiği hassasiyetlerini biliyorduk. Depremle birlikte bu hassasiyetin daha da arttığını biliyoruz.

Seçim sürecine girdik. Seçimlerin ülkemize ve memleketimize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Seçim bizim için çok önemli. Ülkemiz, bir pandemi süreci geçirdi. Doğal afetler ve son olarak da yüzyılın felaketiyle karşı karşıya kaldık. Ağır bir afet yaşadık. Bu süreçleri yaşayan bir hükümet olarak seçime gireceğiz. Allah’a şükür ki hükümetimiz bu zor süreçlerden Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bunu belki de en rahat geçiren ülkelerden birisiyiz. Bu da AK Parti’nin yönetim açısından ne kadar güçlü olduğunu; Sayın Cumhurbaşkanımızın ne kadar güçlü bir lider olduğunu gösteriyor.

Yaşadığımız bu sorunların, AK Parti’yi olumsuz etkileyeceği dile getirilse de aslında AK Parti’nin gücünü gösterdi. Türkiye, sadece görünen afetlerle uğraşmıyor. Bir taraftan da ülkemize karşı hem dışarıdan hem içeriden zor duruma sokulmaya çalışıyorlar. 14 Mayıs’ta AK Parti’nin başarısız olması için birçok yöntem deneniyor. Ama çok şükür bu oyunları bozduk” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a büyük teveccühü olduğunun altını çizen Kurt, bu sinerjinin kentteki seçim atmosferine de yansıdığını vurguladı.

Kurt, sözlerine şöyle devam etti:

“Depremden sonra devletin vatandaşın yanında olmadığına ilişkin provoke söylemlerle karşılaşıyoruz. Bunun da örneklerini sahada birebir yaşıyoruz. Seçimleri provoke etmek için özel bir çaba içerisine girildiğine şahitlik ediyoruz. Ama vatandaşımızda AK Parti denilince gözlerindeki ışığı görüyoruz. Seçimlerle ilgili hiçbir şekilde sıkıntı olacağını düşünmüyoruz. Halkımızda beklentimizin üzerinde bir heyecan var. O sinerjiyi hissediyoruz. Elbistan’ımızda seçimle ilgili çok olumlu bir atmosfer var. Biz, vatandaşımızı motive edelim derken onlar bizleri heyecanları ile daha çok motive ediyorlar. Allah hepsinden razı olsun. Bizim sekizinci sıra adayımız diğerlerinin birinci sıra adayından daha şanslıdır.

Halkımızın bu teveccühü ve heyecanı, sorumluluğumuzu daha çok arttırıyor. Daha çok çalışmamız ve bize inanan insanları mahcup etmememiz gerektiğini hatırlatıyor. O bilinci ve sorumluluğu da kaybetmeden seçildikten sonra halkımızla beraber olacağız. Yaralarımızı birlikte saracağız. Memleketimizin sorunlarını birlikte çözeceğiz. Halkın her zaman ulaşabileceği bir siyaset anlayışımız sürecek.”

Diğer siyasi partililerden de büyük destek gördüğünü anlatan Kurt, sözlerini, “Sadece AK Parti seçmeni olarak değil; ayırt etmeden diğer partili hemşerilerimden de çok güzel destekler görüyorum. Bu olayı bir siyasi partinin adayı olarak değil de birlik ve beraberlik içinde Mevlüt Kurt’la birlikte hızlı bir şekilde Elbistan’ın kalkınmasına sahip çıkalım duygusunu gördüm. Bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içinde olursak öncelikle depremden başlamak üzere şehrimizi bir an önce ayağa kaldıracağımıza inanıyorum. Benim telefonum hep açık olacak. Bize herkes ulaşacak. 25 yıldan beri aynı numarayı taşıyorum. 0542 653 8141. Bana ulaşmak isteyen vatandaşlarımızın hepsi bu numarayı arayabilir.”