İYİ Parti'nin Millet İttifakı'ndan ayrılmasının yankıları sürerken bugün dikkat çekici gelişmeler yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayıyla İYİ Parti Genel Merkezi'ne gelerek Meral Akşener ile görüştü.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, İYİ Parti Lideri Akşener'in, İmamoğlu ve Yavaş'ın yetkili ve icracı cumhurbaşkanı yardımcısı olmalarını önerdiğini bildirdi.

İmamoğlu ve Yavaş, görüşmenin ardından Millet İttifakı toplantısına ev sahipliği yapacak Saadet Partisi Genel Merkezi'ne gitti. İki başkan, görüşmeye ilişkin bilgilendirmenin ardından Saadet Partisi Genel Merkezi'nden ayrıldı.

Gelişmelerin ardından Millet İttifakı toplantısı saat 16.00'ya ertelendi.

Akşener, Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş, Ankara'da dörtlü bir zirve gerçekleştirdi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in Millet İttifakı toplantısına katılma kararı aldığını bildirdi.

Akşener'in de yer aldığı liderler Millet İttifakı toplantısı için Saadet Partisi Genel Merkezi'ne geldi.

Altılı Masa'dan ayrılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gün içinde yaşananların ardından masaya döndü. Akşener, Millet İttifakı toplantısına katılmak için Saadet Partisi Genel Merkezi'ne geldi. Akşener'i, Karamollaoğlu karşıladı.

 İYİ Parti Sözcüsü: Yeni bir öneri sunduk

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, İYİ Parti Lideri Akşener'in, İmamoğlu ve Yavaş'ın yetkili ve icracı cumhurbaşkanı yardımcısı olmalarını önerdiğini bildirdi.

Zorlu, şunları söyledi:

"13. Cumhurbaşkanı'nın belirlenmesi süreci, 2 Mart'taki toplantının ardından Genel Başkanımız, daha önce mutabık kaldığımız uzlaşma, istişare ve halkın tercihi konularındaki ilkesel çerçeve ile bir müzakere sürecini yürütmüş, bu noktaya gelinmiştir.

Milletin sesi, milletin iradesi olma sorumluluğunu en başından bu yana duyan ve bu sorumluluk bilinci ile hareket eden sayın genel başkanımız milletimizin yine sesi doğrultusunda; milletimizi heyecanlandıracağını düşündüğümüz yeni bir kuşatıcı, kapsayıcı, milletimizi bu heyecana yeniden sevk edecek yeni bir öneri ile Millet İttifakı'na önerisini oluşturmuştur."