CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, dün TBMM Genel Kurulu'nda AKP Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal'a "Türkoğlu Kaymakamı, Sayın Vekilimizin kardeşinin çiftliğine Jandarmayı şikayet üzerine gönderdi diye sürgün edildi. Sekiz aylık hamile eşi vardı" dedi. Öçal ise Öztunç'a yanıt verirken "Kaymakamı niye sürdürdüm? Kaymakam niye gitti? Kaymakam kendi makamını ve gücünü kullanarak şahsi menfaat sağlamak… Belgeli bir şekilde... Benim şahsımla alakalı bir şey değil" diye konuştu. Öztunç ise "O kaymakam oradan kendi iradesiyle gitmedi, sürgün edildi. Sürgün edildi adam sekiz aylık hamile eşiyle" karşılığını verdi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, dün bütçe görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulu'nda; daha önce kendisine "sufleci" diyen AKP Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal'a yanıt verdi. Öztunç, şunları söyledi:

"Sayın Öçal, benimle ilgili, ben yokken 'sufleci' demiş. Sayın Öçal'ın sadece Kahramanmaraş Milletvekili sıfatı vardır. Ne Kahramanmaraş onu tanır ne o Kahramanmaraş'ı tanır; birincisi bu. İkincisi, Türkoğlu Kaymakamı, Sayın Vekilimizin kardeşinin çiftliğine jandarmayı şikayet üzerine gönderdi diye sürgün edildi. Sekiz aylık hamile eşi vardı, Denizli Acıpayam'a sürgün edildi, bunu söyledim; yazık etti, yanlış etti."

AKP'li Öçal ise şunları söyledi:

"Ali Bey dedi ki, 'Kaymakamı sürdürdü.' Kaymakamı niye sürdürdüm? Bütün hemşehrilerime ve... Kaymakam niye gitti? Kaymakam kendi makamını ve gücünü kullanarak şahsi menfaat sağlamak; hatta, tırnak içi konuşuyorum, köpeğinin mama, aşı, klinik parasını da fatura ederek kurumlara ödetmek... Bu belgeli; bakın, bu belgeli. Belgeli bir şekilde... Benim şahsımla alakalı bir şey değil. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruma amaçlı açılan normal yollardan, bürokratik yollardan gitmiştir.

Ne kardeşimin çiftliği vardır ne benim çiftliğim vardır. Ali Bey'le ortaklaşa düzenledikleri üst akıl oyununu ortaya koyarak Kaymakam, mensup olduğu meşrebe uygun olarak hakkımda birtakım iddialar iftiralar ortaya koymuştur."

Öçal'ın sözleri üzerine tekrar kürsüye gelen CHP'li Öztunç, şu yanıtı verdi:

"Tamam, bakın, o kaymakam oradan, bakın kendi iradesiyle gitmedi, sürgün edildi, bunu bir Maraş da biliyor. AK Parti'nin Kahramanmaraş milletvekilleri buradaysa, ellerini vicdanlarına koysunlar, Ahmet Özdemir, Mahir Ünal, Sezal, elinizi vicdanınıza koyun. Sürgün edildi adam sekiz aylık hamile eşiyle. Eğer ben o kaymakamla bir defa konuştuysam, eğer yüzünü gördüysem Allah benim belamı versin, tanımam, etmem, bilmem. Vallahi de billahi de tanımıyorum arkadaşlar kaymakamı, hiç de görmedim. Bakın, diyor ki 'Kardeşimin çiftliği yok.' Var, Türkoğlu'nda. Türkoğlu Belediye Başkanı AK Partili Osman Okumuş, arayın sorun Osman Okumuş'a var mı yok mu? Var, var.

İki: Diyor ki, 'Amerika'da -bilmem işte- üst akıl oyunları FETÖ'cülerin bilmem neyi.' Hayatım boyunca Amerika'ya gitmedim, hayatım boyunca hiçbir Fetullahçıyı görmedim, Fetullah Gülen'i görmedim, elini tutmadım, elini sıkmadım. Kim Amerika'ya gittiyse, kim dizinin dibinde oturduysa, kim Fetullah Gülen'e ağladıysa, 'Dön gel, dön gel' dediyse FETÖ'cü odur ve ne kadar FETÖ'cü varsa da Allah bin kez belasını versin."

Kaynak: ANKA