Geçen ay başında ÖTV değişikliğinin yapılmasının ardından Temmuz ayında sigara markaları art arda zamlarını açıklamaya başlamıştı. Zam kararları ile birlikte ortalama olarak tüm paketlerin fiyatına 2 liralık zam gelmişti. Gelen son dakika bilgisine göre sigarada yeni bir zam daha geliyor. 

Konu ile ilgili Cumhuriyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sene başından bu yana toplamda 10 lira zamlanan sigara fiyatlarında, Ağustos ayında yaşanan maliyet artışları nedeniyle 2 liralık bir zam daha geleceğini söyledi.

Dündar zamlarla ilgili yaptığı açıklamada, geçen günlerde 2 liralık zam geldiğini söyleyerek, "Sigaraya geçtiğimiz günlerde 2 lira zam yapıldı. Aslında 4 lira zam yapılacaktı ama firmalar 2 lirasını sübvanse etti. Sübvanse edilen 2 liranın zam olarak yansımasını bekliyoruz " ifadelerini kullandı.

Dündar açıklamasının devamında da alkollü içeceklere zam geleceğini söyledi. Zam oranının yüzde 10 ile 15 arasında beklendiğini söyleyen  Dündar, zammın bu ay içinde geleceğini söyledi.

SİGARADA SÜBVANSE EDİLEN 2 LİRA ZAM OLARAK YANSIYOR

Sigarada şu anda 2 liralık sübvanse edilen bir tutar var. Sübvanse edilen tutarın eklenmesi ile birlikte paket fiyatları ortalama 2 lira artacak.

Sübvanse ne demek: Sübvanse, bir şeyleri karşılamak anlamına gelir. Burada kullanılan anlamı ile sübvanse, üreticinin 2 liralık açığı karşılaması , tüketiciye şimdilik yansıtmaması anlamına geliyor.

ZAM NE ZAMAN GELECEK?

Alkol ve sigaraya zammın ne zaman geleceği açıklanmadı. Ancak bu ay içinde zammın uygulanacağı bildirildi.