Saadet Partisi Genel Merkezi’ne ulaşan ilk isim CHP lideri Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu’nun ardından genel merkeze ulaşan isimler sırasıyla Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldu. Akşener’in ardından son olarak sırayla DEVA Partisi Genel Başkanı ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu genel merkeze geldi.

İYİ PARTİ DE 2 MART DEMİŞTİ

İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, “Milletimiz müsterih olsun, 2 Mart’ta Millet İttifakı 13. Cumhurbaşkanını belirleyecek, bu iradeyi gösterecek ve en kısa zamanda da bu iradenin ortaklaşmasıyla bunu milletimizle paylaşacağız” demişti.

Cumhurbaşkanı adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı önereceği iddia edilen İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in ise masanın ortak kararına uyacağı bilgisi geldi.

TOPLANTI PAZARTESİ GÜNÜ DEVAM EDECEK

Millet İttifakı’nın Saadet Partisi Genel Merkezi’ndeki toplantısı devam ederken parti kaynaklarından 6 Mart Pazartesi günü de bir toplantı gerçekleşeceği ve adayın netleşeceği bilgisi geldi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise adayın belirleneceği kritik toplantı öncesinde bir grup gazeteci ile bir araya gelmişti. Adayın isminin toplantının ardından açıklanmayacağı ifade ederek “Nasıl ki Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metnini liderler olarak belirledik ama açıklaması için bir tarih verdik. Anayasa metni ile ilgili olarak da benzer bir yol izledik. Burada da benzer bir durum olur. Adayı belirleriz ve açıklamak için de ileri bir tarih belirleriz…” demişti.