Altın fiyatları son birkaç günde içinde düşüş üzerine düşüş kaydetti. Gram altın 1600 TL seviyesinin altına geriledi. Peki bu düşüşün nedeni ne?

Fed’in faiz kararı etkili oldu

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş, altın fiyatlarının düşmesinde Fed’in faiz kararının etkili olduğunu söyledi. Yavaş, “Fed, faizleri 2024 yılında da yüksek seviyelerde tutacağını açıkladı. Bu da piyasalarda faiz indirimi beklentisini bozdu. Tahvil getirileri yükselirken, dolar endeksi de değer kazandı. Bu durum altın başta olmak üzere emtia gruplarında satış baskısı yarattı.” dedi.

Altında daha fazla düşüş bekleniyor

Yavaş, altın fiyatlarının daha fazla düşebileceğini de belirtti. “Altında ve diğer emtia gruplarında baskının devam etmesini bekliyoruz. Bunun altındaki yansıması ise ona altında 1800$, gramda ise 1600 TL seviyelerinin altının test edilmesi şeklinde olabilir.” diye konuştu.

Borsa İstanbul için hala umut var

Yavaş, Borsa İstanbul’un ise hala ucuz kaldığını ve ortodoks politikalara geçişin alternatif getiri araçlarına ilgiyi artırabileceğini ifade etti. “Borsa İstanbul için hala ucuz kaldığını söylemek yanlış olmayacaktır. Hala ucuz olan endekste kısa vadede 8400 seviyesi, orta vadede de 7900-8000 bandının kırılmaması halinde 10000 seviyesi hedeflenebilir.” dedi.