Olay sonucunda 3 araç kullanılamaz hale geldi. Milli Savunma Bakanlığı, hasar tespiti için belirlenen bilirkişi tarafından yapılan değerlendirmenin ardından mağdur olan araç sahiplerine tazminat teklifinde bulundu. Ancak TPAO'da çalışan Mehmet Burkay Ünlügiyen, yapılan teklifi kabul etmeyerek karara itiraz etti ve yeni bir teklif talep etti.

Geçtiğimiz yılın 4 Eylül tarihinde Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğü'nün otoparkında yaşanan olayda, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait F-4 savaş uçağının yardımcı yakıt tankı düştü. Otoparkta bulunan 3 otomobil, olayın ardından kullanılamaz hale geldi.

Milli Savunma Bakanlığı, oluşan hasarı karşılamak amacıyla Sulh Hukuk Mahkemesi'nce belirlenen bilirkişi tarafından hasar tespiti yaptırdı. Mehmet Burkay Ünlügiyen'in aracı için 441 bin TL hasar tespiti belirlendi. Ancak mahkeme, Ünlügiyen'e 441 bin lira nakit ödeme ve aracın hurdasının kendisine bırakılmasına hükmetti. Bu kararı üzerine Ünlügiyen, aracının değerinin kaza öncesi 1 milyon TL olduğunu belirterek karara itiraz etti.

Milli Savunma Bakanlığı, Ünlügiyen'i tekrar görüşmeye çağırarak yeni bir teklif sundu. Bakanlık, Ünlügiyen'e aracının karşılığında 700 bin lira teklif ederken, hurda aracını da kendisine bıraktı. Ancak 4 ay içinde oluşan zarar ve avukatlık masraflarını gerekçe gösteren Ünlügiyen, teklifi reddederek bakanlıktan 1 milyon 138 bin lira nakit ve hurda aracını talep etti. Şu an itibarıyla Ünlügiyen, bakanlıktan gelecek yanıtı bekliyor.

Ünlügiyen, yaşadığı süreç nedeniyle 4 aydır mağdur olduğunu ifade ederek, "Bu süreçte aracımı kullanamadım, işe gidip gelme imkanım kalmadı. Babamın vefatı da eklenince bu durum psikolojimi olumsuz etkiledi. Aracımın tam değeri ve kullanamadığım günlerin günlük faizleri hesaplanarak tarafıma ödenmesini istiyorum. Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından diğer mağdur arkadaşlara da benzer yazının gönderildiğini biliyorum. Onlar da zararlarından ötürü dava açacaklar" şeklinde konuştu.