Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün liderliğinde hayata geçirilen "Kahramanmaraş Modeli," amatör spor kulüplerine sağlanan destekle büyük ilgi görüyor. Desteklerin amatör spor kulüpleri için son derece kritik olduğunu belirten Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ekrem Karaoğlan, Başkan Hayrettin Güngör'e teşekkür etti.

Kahramanmaraş Modeli, Türkiye'de bir ilki temsil ederek başarıyı ödüllendiren bir sistem olarak öne çıkıyor. 2021-2022 sezonunda amatör spor kulüplerine 1 milyon TL, 2022-2023 sezonunda ise 1,5 milyon TL nakdi destek sağlandı. 2023-2024 sezonunda ise amatör spor kulüplerine toplamda 2 milyon TL nakdi destek sunulacak.

Ekrem Karaoğlan, desteklerin bir kısmının federasyona aktarıldığını ve 37 amatör spor kulübüne ile ulusal düzeyde temsil edilen 12 kulübe toplamda 760 bin TL nakdi yardım yapıldığını açıkladı. Başkan Güngör'e desteklerinden dolayı teşekkür eden Karaoğlan, amatör spor kulüpleri adına yapılan yardımların başarılar ölçütünde dağıtılacağını ifade etti.