Çalışma hayatına ilişkin yapılan düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda onaylanarak yasalaştı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerini ilgilendiren bu teklif, emekli aylıklarına yüzde 49,25'lik artışı içermekte. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren zam farkları, gelecek hafta ödenecek.

Işıkhan'dan Açıklama: Emekliler Yılı Başlıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada, emeklilerin ekonomik ve sosyal refahlarını artırmayı hedefleyen bir dizi çalışmanın başladığını belirtti. "Emekliler Yılı" adını verdikleri bu süreçte, memur emeklilerine sağlanan yüzde 49,25'lik artışın ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yüzde 37,57 oranında artış yapıldığını ifade etti.

Emekliye Ek Zam Ne Zaman Yatırılacak?

Bakan Işıkhan, emeklilere yapılan zam oranlarının ardından oluşan aylık farkların Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından, bir hafta içerisinde emeklilerin hesaplarına yatırılacağını söyledi. Bu süreçte gösterdikleri destek nedeniyle Cumhurbaşkanı'na teşekkür etti.

Ek Zamla Artan Emekli Maaşları

Yapılan düzenleme sonrasında en düşük emekli aylığı 10 bin liraya çıkarken, kök aylığı 10 bin lira olan bir emeklinin yeni aylığı 14 bin 925 lira oldu. Bu kapsamda, 7 bin 616 lira olan emekli aylığı yüzde 49.25 artışla 11 bin 366 liraya yükseldi.