Bakan Yerlikaya, şehirde 41 bin deprem konutu ve 5 bin kalıcı köy evi olmak üzere toplam 46 bin konutun kura çekimlerinin yapılacağını belirtti. Bu konutların depremzedelere teslim edileceğini ifade eden Bakan Yerlikaya, vatandaşlara yeni yuvalarının anahtarlarını vermenin mutluluğunu yaşayacaklarını dile getirdi.

Depremin Ardından Gerçekleştirilen Çalışmalar

Bakan Yerlikaya, depremin hemen ardından devletin ve milletin el birliğiyle dayanışma içinde olduğunu vurgulayarak, çadır ve konteyner kentler kurulduğunu ve milyonlarca vatandaşın bu geçici barınma alanlarında ağırlandığını belirtti. Depremin etkilediği 11 ilde gerçekleştirilen arama kurtarma faaliyetlerine ve koordinasyon sağlamak üzere bakanlar tarafından yapılan ziyaretlere de değindi.

Hak Sahiplerine Yeni Yuvalar

Bakan Yerlikaya, Kahramanmaraş'ta 9 bin 289 konutun kurasının çekileceği anı beklediklerini ifade ederek, bu konutların hak sahiplerine teslim edilerek yeni yuvalarına kavuşmalarının sağlanacağını belirtti.

Asrın Felaketini Dayanışmaya Çevirdik

Açıklamalarının devamında Bakan Yerlikaya, depremin zorlu sürecinde devlet ve milletin birlikte dimdik ayakta durduğunu vurgulayarak, asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdüklerini söyledi.

Dualarla Anma Programı

Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarının ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve diğer yetkililer, depremde hayatını kaybeden vatandaşların kabirlerini ziyaret ederek dualar okudular.