Başkan Güngör, Kayseri Yolu'ndan Kıbrıs Meydanı'na kadar olan bölge, Boğaziçi bölgesi ve fay hatlarının geçtiği alanlarda yapılan zemin etüt çalışmalarının hummalı bir şekilde devam ettiğini belirtti. Çalışmaların tamamlanmasının ardından, zemin durumu netleşen alanlarda yapılaşma konusunda kararlar alınacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör'den Sahada İnceleme

Başkan Hayrettin Güngör, Valilik binasının bulunduğu alanda gerçekleştirilen fay hattı inceleme çalışmalarını yerinde takip ederek son durum hakkında bilgiler aldı. Detaylı zemin etüt çalışmalarının şehrin depreme dayanıklı bir yapıya kavuşturulması adına önemli olduğunu vurguladı.

Koordinasyon ve İşbirliği Vurgusu

Güngör, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yüksek bir koordinasyon içinde çalıştıklarını ve akademisyenlerden oluşan uzman bir ekiple sahada detaylı incelemelerin sürdüğünü belirtti. Ayrıca, Jeoloji Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odası ile işbirliği içinde olduklarını kaydederek, bu süreçteki katkıları için tüm odalara teşekkür etti.

Şehir Merkezine Yeni Konut ve İş Yerleri

Başkan Güngör, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen Kentsel Tasarım projesi kapsamında şehir merkezinde inşa edilen kalıcı konut ve iş yerlerinin sayısının 10 bini aştığını belirtti. İnşaatların hızla devam ettiğini ifade eden Güngör, ilerleyen süreçlerde projeye yeni alanların ilave edilerek şehrin dönüşümünün hızla devam edeceğini söyledi.