Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, CNN Türk’te Meltem Bozbeyoğlu moderatörlüğünde yayınlanan “Bugün” programında, şehir merkezine yapılan kentsel tasarım projelerini ve altyapı yatırımlarını anlattı. Başkan Güngör, şehir merkezine bin adedi Azerbaycan tarafından olmak üzere toplam 10 bin bağımsız bölüm inşa edildiğini açıkladı.

Proje kapsamında 3 bin 500 konut ve iş yerinin ihalesinin yapıldığını belirten Güngör, "Yapımına başlanan projelerin 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Şehrimizin tarihini, kültürünü ve hikâyesini yansıtan bu alanların ayağa kaldırılması için önemli adımlar atılıyor" dedi. Başkan Güngör ayrıca, afet sonrası şehrin imarı için belirlenen hedef doğrultusunda çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı.

Canlı yayında ağır hasarlı binaların yüzde 85'inin yıkımının tamamlandığını, 35 bin ağır hasarlı binadan bahsederek deprem sonrası şehrin imarı konusundaki ilerlemeleri paylaştı. Güngör, altyapının tamamen yenileneceğini ve tüm ilçelerin altyapısının değiştirileceğini belirterek, bu yatırımların şehrin altyapısını en az 100 yıl garantilediğini ifade etti.