Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kentsel Tasarım Projesi'nin alt ve üstyapı çalışmalarının sürdüğü süreçte şehre değer katacak yeni konut ve iş yerleri inşaatlarının hızla yükseldiğini belirtti. Azerbaycan Mahallesi, Hükümet Bulvarı, Zübeyde Hanım Bulvarı, Müftülük Meydanı ve Cahit Zarifoğlu Caddesi'nde devam eden projenin şehir merkezine 10 binin üzerinde konut ve iş yeri kazandıracağını açıkladı.

Valilik Binasi Yeniden İnşa Ediliyor:

Güngör, şehir hafızasını koruma amacıyla eski Valilik binasının bulunduğu alanın zemin durumunu belirlemek için yürütülen zemin etüt çalışmalarının tamamlandığını ifade etti. Yeni Valilik binasının, Trabzon Caddesi'ndeki mevcut yerine inşa edileceğini ve bu sürecin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde sürdüğünü açıkladı.

Başkan Güngör, yapılan açıklamada, "Mimarisi, dayanıklılığı, sosyal donatıları, yeşil alanları ve peyzajıyla şehrimize değer katacak yapılar hızla yükseliyor. Şehir hafızamızı yaşatmak için Valilik binamız da yine Trabzon Caddesi’ndeki mevcut yerine inşa ediliyor" dedi.