Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî'nin 750. vuslat yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Mahçiçek, Mevlana'nın öğretileri ve insanlık için taşıdığı öneme vurgu yaparak, onun sevgi, barış, kardeşlik ve hoşgörü anlayışının sembolü olduğunu belirtti.

"Mevlana'yı Sevgi, Saygı ve Rahmetle Anıyorum"

Başkan Mahçiçek, mesajında Mevlana'yı anlamak ve onun öğretilerini tüm dünyaya aktarmak için çaba gösterme gerekliliğine değindi. Mevlana'nın, sevgi, saygı, kardeşlik ve hoşgörü mesajlarını yüzyıllar öncesinden bugüne taşıyan Başkan Mahçiçek, "Sevginin, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü olan Mevlana'yı, 750 yıl önce Rabb'ine kavuşma gecesi olarak nitelendirdiği Şeb-i Arûs'ta rahmetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

"Mevlana, Gönül Sultanlarının Öncüsüdür"

Başkan Mahçiçek, Mevlana'nın sadece İslam alemini değil, diğer dinlere mensup insanları da etkileyen bir düşünür olduğunu belirterek, Türk-İslam medeniyetinin önemli şahsiyetlerinden biri olduğunu ifade etti. Mevlana'nın sözlerinin, Türk-İslam medeniyetinin gönül zenginliği, hoşgörüsü ve samimiyetinin bir yansıması olduğunu kaydeden Başkan Mahçiçek, Mevlana'nın ve onunla aynı manevi pınardan beslenen diğer gönül sultanlarının Anadolu'nun mührünü vurduğunu vurguladı.

"Millet Olarak Mevlana'nın Nasihatlerine İhtiyaç Duyuyoruz"

Başkan Mahçiçek, Türkiye'nin son ve ebedi vatanı olarak gördüğü coğrafyaya Mevlana'nın, Yunus Emre, Hacı Bayram Veli, Hacı Bektaş Veli gibi gönül sultanlarının büyük emeği, katkısı ve izinin bulunduğunu dile getirdi. Mevlana'nın öğretilerine duyulan ihtiyaç nedeniyle daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini belirten Başkan Mahçiçek, Mevlana'nın insanlığı ayrımcılıktan dostluk ve hoşgörüye davet ettiğini söyledi.

"750 Yıldır Sözü Güçlü, Aşkı Sönmeyen Mevlana"

Başkan Mahçiçek, Mevlana'nın sözlerinin gücünün azalmadığını, aşkının sönmeyip sevgisinin bitmediğini ifade ederek, "Bugün hala gönüllerimizi fetheden, insanlığa 'Ne olursan ol yine gel' sözleriyle seslenen Hz. Mevlana, bu düşünceleriyle nefretten, şiddetten ve kibirden arındırılmış bir dünyanın kurulabilmesi için yüzyıllar öncesinden bize yol göstermektedir." şeklinde konuştu.

"Şeb-i Arûs'un 750. Yıl Dönümünde Rahmet Diliyorum"

Başkan Mahçiçek, Mevlana'nın şahsında manevi rehberlere Allah'tan rahmet dileyerek, 750 yıldır sözünün gücünü koruyan Mevlana'nın öğretilerine kulak vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.