12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, bir kutlama mesajı yayımlayarak Mehmet Akif'in İstiklal Marşı'nda ifade ettiği değerlere sahip çıkacaklarını vurguladı.

Başkan Mahçiçek, mesajında, İstiklal Marşı'nın Türk milletinin istiklal, istikbal ve milletinin sembolü olduğunu belirterek, "İstiklal Marşımız, en küçük bireyimizden en büyük bireyimize kadar ortak ses, ortak vicdan ve en kıymetli ortak değerimiz olmuştur." ifadelerini kullandı.

Ecdadımızın Torunları Olarak Sahip Çıkacağız

Başkan Mahçiçek, Türkoğlu'nun kurtuluş mücadelesi gibi tarihi dönemlerde bağımsızlık ve vatan sevgisiyle bir araya gelen ecdadın torunları olarak, Mehmet Akif'in İstiklal Marşı'nda ortaya koyduğu değerlere her zaman sahip çıkacaklarını söyledi. İstiklal Marşı'nın, milli duruşun temel unsurunu oluşturduğunu belirten Mahçiçek, "İstiklal Marşımız, Kurtuluş Savaşı’nda ülkemizin verdiği beka mücadelesinde sahip çıkılması gereken ruhu, birlik ve beraberliğimizden gelen gücümüzü bugüne taşıyan yeniden yazılması mümkün olmayan bir marştır." dedi.

Onikişubat Belediyesi olarak Mehmet Akif’in Fikirlerini Yaşatıyoruz

Başkan Mahçiçek, Mehmet Akif'in eserlerini ve fikirlerini yaşatmak adına Onikişubat Belediyesi olarak çeşitli kitaplarını şehirlerine ulaştırdıklarını belirtti. "İstiklal Marşımızın kabulünün 103’üncü yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, bu duygularla Onikişubat halkımız başta olmak üzere tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum." şeklinde mesajını tamamladı.