Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 9-15 Ocak tarihleri arasında kutlanan Enerji Tasarrufu Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında enerji verimliliğinin ve tasarrufun önemine dikkat çeken Başkan Mahçiçek, çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla yapılan çalışmalara vurgu yaptı.

Onikişubat Belediyesi'nin, Solar Enerji Projeleri ile kendi elektriğini ürettiğini belirten Başkan Mahçiçek, bu projelerin önemine ve çevre dostu uygulamalara olan özenlerine değindi. Enerji üretimini artırmak amacıyla hayata geçirilen projelerin ilçe ekonomisine katkı sağladığını ifade etti.

Başkan Mahçiçek, enerji tasarrufunun önemine vurgu yaparak, gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmanın gerekliliğini belirtti. Enerji tasarrufu ve verimli kullanım alışkanlığının kazanılmasının önemine dikkat çekti ve çocukların enerji bilinciyle yetiştirilmesinin önemini vurguladı.

Onikişubat Belediyesi'nin gerçekleştirdiği Solar Enerji Projeleri kapsamında, hizmet binası, EXPO 2023 Sergi Alanı ve Nikah Sarayı'nın elektriğini güneş panelleriyle sağladığını belirten Başkan Mahçiçek, buradan arta kalan enerjiyi ilçe halkının hizmetine sunduklarını ifade etti.

Enerji Tasarrufu Haftası'nın, enerji kullanımında tasarrufun alışkanlık haline gelmesine vesile olması temennisinde bulunan Başkan Mahçiçek, tüm vatandaşları en kalbi duygularıyla selamladı.