Başkan Mahçiçek, basın mensuplarının toplumun doğru ve tarafsız bilgilendirilmesinde önemli bir görev üstlendiğini belirterek, "Tüm basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görev başında vefat eden gazetecilere Cenab-ı Hakk’dan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Demokrasinin Temel Taşı: Medya

Başkan Mahçiçek mesajında, medyanın demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu ve basın emekçilerinin kamuoyunu hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirme sorumluluğunu taşıdığını vurguladı. Başkan, demokratik ve ahlaki sorumluluk bilinciyle hareket eden basın emekçilerinin toplum için önemli bir görevi yerine getirdiğini belirtti.

Medya, Toplum Bilincinin Oluşmasında Etkili

Başkan Mahçiçek, mesleğini ilkeli bir şekilde icra eden basın emekçilerinin, halkı objektif ve eksiksiz bilgilendirerek sağlıklı bir kamuoyunun oluşmasına katkı sağladıklarını söyledi. Ayrıca, teknolojideki hızlı gelişmeye paralel olarak internet gazeteciliği ve sosyal medyanın da bilgilendirme sürecinde önemli rol oynadığına dikkat çekti.

Başkan Mahçiçek, özellikle kritik dönemlerde görevlerini fedakârca yerine getiren gazetecilerin, birlik ve beraberlik olgusunu topluma hissettirerek önemli bir rol üstlendiklerini ifade etti. Deprem gibi acı olaylarda basın mensuplarının milletin gözü, kulağı ve sesi olduğunu belirten Başkan, onların zorlu şartlarda dahi insanların faydasını gözeten anlamlı bir habercilik örneği sergilediğini söyledi.

Başkan Mahçiçek: Basın Mensuplarına Her Zaman Destek Olacağız

Başkan Mahçiçek, mesajının sonunda Onikişubat Belediyesi olarak medya mensuplarına her zaman destek olacaklarını vurgulayarak, tüm basın emekçilerine başarılar diledi ve kendilerini en kalbi duygularla selamladı.