Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Berat Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, bu özel gecenin önemine vurgu yapan Başkan Mahçiçek, hemşerilerinin ve tüm İslam aleminin Berat Kandili'ni tebrik etti.

Rahmet ve Mağfiret Kapısı: Berat Kandili

"Ramazan-ı Şerif'in müjdecisi, Allah'ın rahmetinin yeri ve göğü kapladığı Berat Kandili, sıkıntı ile bunalan ruhlarımızın Rabbimizin rahmet ve mağfiretine ulaşması adına inananların önüne açılmış bir fırsat kapısıdır" diyen Başkan Mahçiçek, kandil gecelerinin manevi değerlerin güç kazandığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği özel anlar olduğunu ifade etti.

Kandil Gecelerinin Önemi ve Anlamı

Berat Kandili'nin İslam alemi için önemli bir vesile olduğunu belirten Başkan Mahçiçek, bu mübarek gecelerin insanların ruhunu aydınlatan, vicdan muhasebesi yapma ve geçmişi affettirme imkanı sağlayan anlar olduğunu dile getirdi. Ayrıca, Kandil Geceleri'nin barış, adalet ve iyilik için önemli bir fırsat sunduğunu belirtti.

Müslümanların Dualarını Yüce Mevla'ya Sunma Zamanı

Berat Kandili'nin, amel defterinin yazıldığı bir gece olduğuna dikkat çeken Başkan Mahçiçek, bu geceyi Allah'a yakarış ve dualarla değerlendirerek, O'nun sonsuz affından, merhametinden ve iyiliğinden bol bol yararlanma fırsatı olarak nitelendirdi.

Mesajında Onikişubatlı ve Kahramanmaraşlı hemşerileri başta olmak üzere tüm milletin ve İslam aleminin Berat Kandili'ni tebrik eden Başkan Mahçiçek, gecenin gönül bağlarını güçlendirmesini ve dünya genelinde mutluluk, sağlık ve huzur getirmesini temenni etti.