Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin zengin kültürünü ve turistik değerlerini tanıtmak amacıyla oluşturulan Dijital Kültür ve Turizm Envanteri'nin lansmanını gerçekleştirdi. Lansman, Çamlıca Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'den Teşekkür

Başkan Hayrettin Güngör, yaptığı açılış konuşmasında, yaklaşık 3 yıldır üzerinde çalışılan Dijital Kültür ve Turizm Envanteri'nin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Güngör, projenin şehrin tanıtımına, turizmine ve kalkınmasına önemli katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Turizm Potansiyelimiz Artacak

Başkan Güngör, "Şehirlerin rekabet gücünü belirleyen en önemli noktalardan birisi de ziyaretçi potansiyelidir. Kahramanmaraş'ımız birçok şehre nasip olmayacak çok önemli doğal güzelliklere sahip. Bu uygulama, şehrimizin tanıtımına, turizmine ve kalkınmasına ciddi katkı sağlayacak. Hedefimiz ziyaretçi sayımızı nüfusumuzun 3 katına çıkarmak" şeklinde konuştu.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci'nin Değerlendirmesi

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Dijital Kültür ve Turizm Envanteri'nin şehre kazandırılmış önemli bir uygulama olduğunu belirtti. Kirişci, bu tür yazılımların şehir tanıtımında kıymetli olduğunu ifade etti.

Lansman Sonrası İncelemeler

Protokol konuşmalarının ardından katılımcılar Çamlıca Sosyal Tesisleri'ni inceledi. Gezide önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Başkan Hayrettin Güngör ve diğer katılımcılar, projeleri yerinde inceleme fırsatı buldu.