Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında şehir genelinde etkili olan kar yağışı ve buzlanma gibi olumsuz hava koşullarına karşı tedbirlerini sürdürüyor. Fen İşleri ve Kuzey İlçeleri Dairesi Başkanlığı koordinesindeki ekipler, Onikişubat, Dulkadiroğlu, Afşin, Elbistan, Göksun, Nurhak ve Çağlayancerit ilçelerinde kar küreme çalışmalarını hummalı bir şekilde yürütüyor.

Aralıksız Çalışmalar İle Ulaşım Açık Tutuluyor

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yoğun bir şekilde sürdürdükleri kar küreme çalışmalarıyla ana arterleri ulaşıma açık tutmayı hedefliyor. Bu sayede, şehir genelinde yaşanabilecek aksamaların önüne geçilerek vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmeleri sağlanıyor. Kar yağışı ve buzlanmaya karşı alınan tedbirler, şehirdeki ulaşımın akıcı ve güvenli bir şekilde devam etmesine katkı sağlıyor.

Vatandaşlar İçin Acil Durum İletişim Kanalları Açık

Büyükşehir Belediyesi, kış şartlarıyla mücadele kapsamında vatandaşlardan gelen talepleri de dikkate alıyor. Açıklamada, olası aksamalar veya yardım talepleri için vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi ve ALO 153 üzerinden Afet Koordinasyon Merkezi'ne ulaşabilecekleri belirtildi. Bu iletişim kanalları aracılığıyla, belediyenin hızlı bir şekilde müdahalede bulunması amaçlanıyor.