Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu, 32 milyon çalışanı doğrudan etkileyecek İş Kanunu'nda değişiklik için ilk adımı attı. Yeni düzenlemeler, çalışma saatleri, yıllık izinler, ücretler gibi birçok başlıkta değişiklikleri içeriyor.

Değişen Başlıklar:

  • Ücretten çalışma saati düzenlemelerine
  • Genel tatil ücretlerinden esnek çalışmaya kadar birçok konuda yeni düzenlemeler yapılacak.
  • Ücreti eksik ödeyenlere ve çalışma saatleri düzenlemesine ağırlık verilecek.
  • Ücretin günlük veya maktu (kesintili) belirlenmesi netleştirilecek.
  • Genel tatil ücreti ödenmeyenlere yönelik daha net yaptırımlar getirilecek.
  • Mevcut esnek çalışma düzenlemeleri etkinleştirilecek, çocuk çalışanlara yönelik mevzuat düzenlenecek.

Düzenlemelerin Kapsamı:

Beştepe'de düzenlenen Türk İş Kanunu Hazırlık Toplantısı'nda Anayasa hükümleri dışında 20 farklı kanundaki çalışma hayatındaki mevzuat dağınıklığı giderilecek. İş Kanunu (2003 tarihli), 1952 tarihli Basın İş Kanunu, 1967 tarihli Deniz İş Kanunu'nda değişiklik yapılacak. Farklı yasalarda yer alan düzenlemeler tek bir temel Türk İş Kanunu ile bütüncül bir yapıya kavuşturulacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Rolü:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da bu hazırlıklar kapsamında işçi ve işveren tarafının yaşadıkları sorunlara ilişkin görüşlerini alıyor. 4 yıllık stratejik plan çerçevesinde yapılacak düzenlemelerin, çalışanların haklarını koruma ve iş hayatını düzenleme amacına hizmet etmesi bekleniyor.

Yaptırımların Yeniden Düzenlenmesi:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırladığı 4 yıllık stratejik planda, ücretin eksik yatırılması ya da ödenmemesine yönelik yaptırımların yeniden düzenleneceği belirtiliyor. Ücretin ödenmemesinde kast unsurunun aranması, idari para cezası açısından caydırıcılık unsurlarını artırmayı hedefliyor.

İş Kanunu Dışındaki Kanunlarda Dağınıklığın Giderilmesi:

Anayasa hükümleri dışında 20 farklı kanundaki çalışma hayatındaki mevzuat dağınıklığının giderilmesi için çalışmalar yapılıyor. İş Kanunu, Basın İş Kanunu ve Deniz İş Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle bu alandaki düzenlemeler bütünlük kazanacak.