Kanbur, güncellenen fiyat listelerinin bir yıllık olduğunu ve zabıta denetimlerinden esnafın ceza almaması için belirlendiğini ifade etti. Kabnur “Her yıl üst rakamlar belirlenir ve buna göre herkes kendi satış fiyatını belirler. Bu işlem her yıl ve her şehirde aynı şekilde işler. Bu sadece resmi bir prosedürdür. Zaten bu rakamlara satış yapan kimse yok. Bu rakamlarla kimse alışveriş yapmaz”dedi.

Kahramanmaraş Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Erdal Kanbur, şehirdeki restoran fiyatlarındaki son güncellemelerle ilgili eleştirilere yanıt verdi. Marasbugün.com'un haberine göre, Kanbur, fiyat güncellemelerinin bir yıllık olduğunu ve bu fiyatların tavan fiyatlar olduğunu vurgulayarak, "Zabıta denetimlerinden esnafımızın ceza almaması için odamızın bu fiyatları bir yıllık olarak belirlediğini söylemek isterim" dedi.

Kanbur, fiyatlandırma konusundaki şeffaflığı ve düzenlemeleri esnafın avantajına kullanmayı amaçladıklarını belirtti. "Bu fiyatlar, sadece bir tavan belirlemedir. Esnafımız, kendi işletmelerine uygun fiyatları belirleme özgürlüğüne sahiptir. Odanın belirlediği fiyatlar, esnafımızın zabıta denetimlerinden muafiyetini sağlamak için yapılmıştır" şeklinde açıklamalarda bulundu.