"Tarih 24 Ocak..

Ülkemizin aydınlık geleceğine gölge düşüre, bir çok aydın düşünür ve devlet adamını faili meçhuller ile yitirdiğimiz, bizim için acılarla dolu tarihlerden sadece bir tanesi..

24 Ocak tarihinde farklı yıllarda da olsa ülkemiz için vazgeçilmez bir değer olan iki önemli ismi kaybetmenin üzüntüsünü hala yüreğimizde yaşıyoruz. Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okkan..

Düşüncelerinin aydınlığından, ülkesini ve milletini çok sevdiği için doğruları söylemekten ve yapmaktan kaçınmayan, ancak bu iki değerimizden rahatsız olan karanlık zihniyet tarafından katledildiler. Onların katledilişi bizlerin vicdanında derin yaralar açmış milletimiz adına yaşadığımız üzüntümüzü bir kat daha arttırmıştır.

Bizler Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okkan’ın düşüncelerini devletine ve milletine olan sevgisini yaşatmaya devam edeceğiz. Kalemini satmayan gazetecilerin kaleminin her dizesinde Uğur Mumcu’yu yaşatmaya devam edeceğiz. Devlet adamlığı konusunda herkesin yüreğine sevgi tohumları eken Ali Gaffar Okkan’ın temiz kalpli, şefkatli ve babacan tavrının tüm kamu görevlilerine sirayet etmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz. Onların bize bıraktığı bu kıymetli hissiyatlardan asla vazgeçmeyeceğiz.

Bu duygu ve düşünceler ile 24 Ocak 1993 yılında katledilen Uğur Mumcu’yu ölümünün 30. Yılında, yine 24 Ocak 2001 yılında suikastle şehit edilen Ali Gaffar Okkan’ı ölümünün 22. yılında özlem ve hasretle anıyor, büyük bir üzüntü anıyoruz."

Serhat YOKSUL

CHP K.MARAŞ İL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI