iPhone 16 Serisinin Son Tasarımı Gözler Önüne Serildi

Eylül ayında piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 16 serisi telefonlar için yeni bir sızıntı meydana geldi. Sosyal medyada paylaşılan maket görselleri, serideki tüm telefonların genel görüntüsünü ortaya koymuş durumda. Bu son sızıntılar, Apple'ın iPhone 16 tasarımının nihai bir şekilde belirlendiği izlenimini veriyor.

Dikey Kamera Kurulumu Devam Ediyor, Pro Modellerde Yenilikler

Paylaşılan maket görselleri, iPhone ve iPhone 16 Plus modellerinde uzun zamandır konuşulan dikey kamera kurulumunu bir kez daha doğruluyor. iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max ise mevcut tasarım dilini sürdürecek ancak "Deklanşör Butonu" adı verilen yeni bir düğme ile gelecek. Bu buton, kamera kontrolü için kullanılacak.

Yenilik: Eylem Butonu Tüm Modellerde

iPhone 15 Pro serisinde yapılan radikal bir değişiklik olan ses butonunun kaldırılması ve yerine "Eylem Butonu" gelmesi, iPhone 16 serisinde de devam edecek. Yeni görseller, bu tuşun tüm modellerde bulunacağını gösteriyor.

ABD'deki iPhone 16 Pro Modellerinde Anten Değişikliği Olabilir

Apple'ın ABD'de piyasaya sürdüğü Pro model iPhone'larda, daha iyi 5G için "mmWave" anten bulunuyor. Yakalama butonu, bu antenin yerine yerleştirilecek. Bu değişiklik, ABD'deki iPhone 16 Pro'ların iç tasarımında farklılıklar görmemize neden olabilir.

Ekran Boyutlarında Artış Bekleniyor

Apple'ın Pro modellerde ekran boyutlarında ufak artışlar yapacağı iddiası, paylaşılan maketlerde de kendini gösteriyor. Buna göre iPhone 16, 6.1 inç; iPhone 16 Pro, 6.3 inç; iPhone 16 Plus, 6.7 inç; ve iPhone 16 Pro Plus, 6.9 inç boyutunda olacak.