Çukurova Doğa Gezginleri Spor Kulübü (ÇUGEZ) tarafından düzenlenen 15. Ulusal Hasan Dağı kış tırmanışı, Aksaray'da gerçekleşti. Etkinliğe, Kahramanmaraş Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (MADOSK) sporcularından oluşan 8 kişilik bir ekip katıldı.

Başarıyla Tamamlanan Tırmanış

MADOSK Başkanı Özcan Baltacı, faaliyetle ilgili olarak yaptığı açıklamada, Aksaray sınırları içerisinde kalan, 3256 metre yüksekliğe sahip Hasan Dağı kış tırmanışını Kahramanmaraş'ı temsilen 8 kişilik bir ekip ile gerçekleştirdiklerini belirtti. Tırmanışa Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Ankara, İstanbul, Çanakkale, Kayseri, Konya, Mersin, Niğde ve Zonguldak illerinden 60 civarında sporcu katıldı.

Zorlu Hava Koşullarına Rağmen Zirveye Ulaştılar

Baltacı, zorlu hava şartlarına rağmen 7 saatlik bir yürüyüşün ardından zirveye ulaştıklarını ancak tipi ve sürekli devam eden rüzgar nedeniyle zirve keyfini yaşayamadan geri döndüklerini ifade etti. 3 saat süren dönüş yürüyüşünün ardından kamp alanlarına döndüklerini belirten Baltacı, tırmanışın başarıyla tamamlanmasında emeği geçenlere ve Adana ÇUGEZ'e teşekkür etti.

MADOSK'tan Tırmanışı İl Müdürüne Armağan

Baltacı, gerçekleştirdikleri tırmanışı Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Boz'a armağan ettiklerini sözlerine ekledi.