Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, TOKİ 21.Yüzyıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile iş birliği içerisinde önemli bir projeye imza attıklarını belirtti. Başkan Okay, belediyenin park ve bahçe malzemeleri ihtiyacını karşılamak için öğrencilerle iş birliği yaptıklarını ve öğrencilerin kaynak atölyesinde banklar ürettiğini açıkladı. Bu iş birliğinin hem öğrencilere eğitimlerine katkı sağlamak hem de belediyenin kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirmek amacını taşıdığını vurgulayan Başkan Okay, yapılan protokolle belediyenin yüzde 60 tasarruf sağladığını ifade etti.

Öğrencilere Destek ve Teşekkür

Başkan Okay, yaptığı açıklamada, "Yaşadığımız felaket sonrasında park ve bahçelerimizde tadilat ve düzenleme çalışmalarına devam ediyoruz. Bu kapsamda ihtiyaç duyduğumuz bankları aracı firmalardan temin etmek maliyetli oluyordu. Bunun üzerine TOKİ 21. Yüzyıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile iletişime geçtik ve öğrencilerimizin bu işi başarabileceğini gördük. Okulumuzla bir protokol imzalayarak işe başladık. Amacımız, belediyemizi tasarrufa yönlendirmek ve öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sağlamaktır. Öğrenci kardeşlerimize başarılar diliyorum ve her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.

Bu işbirliği kapsamında öğrencilerin 3 ay içerisinde toplam 300 adet bank üreteceği belirtilirken, üretilen bankların ilçenin park ve bahçelerinde kullanılacağı aktarıldı.