Maraş Televizyonu
HV
19 MART Salı 10:24
Advert

Dünya'nın en gizemli gölü Kahramanmaraş'ta

Profesyonel Dalgıçların bile sadece bir yere kadar gidebildiği Dünya'nın en gizemli gölü Kahramanmaraş'ta bulunuyor. İşte tüm gizemiyle Yeşilgöz obruğu.

DÜNYA
Dünya'nın en gizemli gölü Kahramanmaraş'ta

Daha önce Dünyanın en saçma binası ile gündeme gelen ve geçtiğimiz yapılan yıkımla bu ünvanı devreden Kahramanmaraş, şimdi de Dünyanın en gizemli gölüne sahip olma ünvanını aldı. Yıllardır gizemi bir türlü çözülemeyen Yeşilgöz Obruğu hala sırrını koruyor. Kahramanmaraş'ın en çok turist çeken bölgelerinden biri olan Yeşilgöz, suyunun rengi ve korkutan gizemi ile ilgilerin odağı olmaya devam ediyor. En son 2018 yılında profesyonel dalgıçların gelip su altı keşfi yaptığı Dünyanın en gizemli gölünde sadece 123 metre kadar ilerleyebildiler. Yeşil, mavi ve zümrüt renkleriyle dışarıdan görenleri büyüleyen Yeşilgöz aynı zaman da gizemi ile de ün saldı.

Rivayetler yıllardır konuşuluyor. 

Bu altında Şelale!

Uzunluğu korkutuyor!

Derine indikçe su sıcaklığı inanılmaz derecede düşüyor!
20 metre derinlikteki obruktan çıkan suyun rengi de dikkat çekerken. suyun renginin; kimilerine göre çevresindeki ağaçlardan, kimileri derinliğinden, kimileri ise güneş ışınlarının suya düşüş açısından kaynaklandığını söylüyor ancak bugüne kadar ortaya bilimsel bir kanıt konulamadı. 

Fotoğrafçıların ilgi odağı haline geldi.

Türkiye'nin ve Dünya'nın çeşitli bölgelerinden fotoğrafçıların da büyük ilgi gösterdiği Yeşilgöz, gizemini korumaya devam ediyor.  

 

AdminAdmin

YORUMLAR