Aktaş, Orta Vadeli Plan'ın enflasyon hedeflerini sürekli olarak ertelediğini ve hükümetin enflasyonla mücadelede yetersiz kaldığını belirtti. Ayrıca yüksek enflasyonun Hazineye ve borçlu şirketlere fayda sağladığını, ancak sabit gelirli vatandaşların ve özellikle emeklilerin bu durumdan olumsuz etkilendiğini ifade etti.

Yazar, iktidarın seçim öncesi yüksek zamlar yapmak için önce düşük zam oranları belirlediğini ve bu zamların insanların aklında daha fazla kaldığını savundu. Bu nedenle, yerel seçimlerden önce yılbaşı zammının yüksek tutulması ve bu sayede enflasyonun bir ölçüde örtbas edilmesinin beklendiğini yazdı.

Aktaş, yazısında şu ifadelere yer verdi: "Şimdi hazırlıklar yılbaşı için... Ortada enflasyon gibi bir ayıp var. Bu ayıbı örtecek olan da yüksek zam. Ama bu ayıbı örtmenin de bir zamanı var. Unutmayalım; en son verilen zam, en akılda kalan zamdır! Yerel seçimden önce örneğin bu yılın ortasında verilen zammı yüksek tutup yılbaşında verilecek olanı daha düşük belirlemek siyaseten akıllıca olur muydu? Herkesin aklında son zam kalacağına göre, tabii ki olmazdı. Şimdi yapılacak olan da bellidir. Yerel seçimden önce yapılacak yılbaşı zammının oranı yüksek tutulacak ve böylece enflasyon ayıbı bir ölçüde örtülecektir."

Aktaş, yazısının devamında enflasyonun sorumlusu olarak hükümeti görmeyen bir kesimin bulunduğunu ve bu nedenle yüksek zam oranlarının olumlu bir şekilde karşılanacağını ifade etti.