Zam farkının geçmiş yıllara göre artması ve en düşük emekli aylığının yükseltilmesi için Meclis'te 16 Ocak'ta başlayacak olan çalışmalarda 2 formül masada: emekli kök maaş zammı ve en düşük emekli aylığı. Bu düzenlemelerle birlikte en düşük emekli aylığı 10 bin lirayı aşabilir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yapılacak ek zammı içeren refah payı konusunda bir çalışma yaptı. 17-26 Ocak tarihleri arasında SSK, 25-28 Ocak tarihleri arasında ise Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarının enflasyon ve refah payı ile birlikte alınması öngörülüyor. Bu kapsamda ekonomi yönetimi bütçe olanakları ve enflasyonla mücadele programını dikkate alarak emeklilere refah payı verilmesi konusunda alternatifli bir çalışma gerçekleştirdi.

Emekli aylıklarındaki zam farkı geçmiş yıllarda 1-2 puan düzeyindeyken, bugün Emekli Sandığı emeklileri ile SSK, Bağ-Kur emeklileri arasındaki fark 11.68 puan seviyesinde bulunuyor. Geçen yıl yapılan benzer bir formülle tüm emekli kesimlerine yüzde 30 zam uygulanmış ve en düşük emekli aylığı temmuz ayında 7 bin 500 liraya çıkarılmıştı. Yeni düzenleme ile en düşük emekli aylığının 10 bin lirayı geçmesi bekleniyor.

Masadaki 2 formül arasında emekli kök maaş zammı ve en düşük emekli aylığı düzenlemeleri bulunuyor. Meclis'in 16 Ocak'ta başlayacak olan çalışmalarında, emekli maaşlarında yapılacak düzenlemeler netlik kazanacak.