Bu yıl "Emekliler Yılı" olarak ilan edilen 2024'te, emeklilere yönelik bir dizi destek ve iyileştirme planları netleşiyor. Ramazan ve Kurban bayramı ikramiyelerinden, elektrik, doğalgaz, toplu taşıma ve su indirimlerine kadar pek çok konuda yapılacak iyileştirmelerin ayrıntıları belirleniyor. Bakanlıklar ve kurumlar, emeklilere yönelik kapsamlı çalışmaları başlatmış durumda.

Ramazan ve Kurban Bayramı İkramiyeleri Artıyor

Emeklilerin 2 bin lira olan Ramazan ve Kurban bayramı ikramiyeleri, planlanan düzenleme ile 5 bin liraya yükseltilecek. Böylece emekliler, her iki bayramda toplamda 10 bin lira ikramiye almış olacak. Şu an için 5 bin lira seçeneği ağırlık kazanmış durumda, ancak artış oranı emekli zammı olan yüzde 49,25'e kadar çıkabilir. Bu düzenleme için AK Parti'nin yasa teklifini hızla Meclis gündemine taşıması bekleniyor.

İndirimler ve Destekler Yolda

Belediyeler Birliği ile yapılan protokolde, emeklilere toplu taşıma araçları ve su başta olmak üzere belediyelerin sunduğu hizmetlerden indirimli yararlanma imkanı sağlanacak. İndirim oranları ve kapsamındaki hizmetler belirlenirken alternatifli çalışmalar yapılıyor.

Kamu kurumları, emeklilerin elektrik ve doğalgazı indirimli kullanmaları üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Tren ve uçak biletlerinde de indirim yapılıp yapılamayacağı değerlendiriliyor.

Kira Yardımı ve Diğer Avantajlar

Özellikle büyükşehirlerde yaşayan emeklilere yönelik kira yardımı gibi destekler de gündemde. Devlete ait tesislerden indirimli yararlanma ve tatil avantajları da planlar arasında bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kararı Bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maliyet hesaplarına bakarak karar vereceği belirtiliyor. Yapılacak düzenlemeler, emeklilere geniş kapsamlı destekler sağlamayı hedefliyor.

Gelişmelerle ilgili detaylar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayının ardından netleşecek. Emeklilere yönelik bu destekler, "Emekliler Yılı"nın vurgusuyla hayata geçirilecek.