2021 yılında 1000 liradan 1100 liraya yükselen bayram ikramiyesi, bu yıl için daha yüksek bir zam oranını taşıyabilir. Kulislerde dolaşan iddialara göre, emeklilerin Ramazan ve Kurban bayramlarında alacakları ikramiye tutarı 5 bin liraya çıkartılabilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarına yapılan zam kararını açıklarken "2024'ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz" ifadelerini kullanması, emeklilerin ikinci bir müjdeye daha kavuşabileceği beklentilerini artırdı. Bu yıl emekli maaşlarına yüzde 49,5 oranında zam yapılmış ve en düşük emekli aylığı 10 bin liraya yükseltilmişti.

Emeklilere Bayram İkramiyesi Zammı Ne Zaman Yapılacak?

İddialara göre, emeklilerin Ramazan ve Kurban bayramlarında alacakları 2 bin liralık ikramiye, 5 bin liraya yükseltilecek. Böylece, yılda 4 bin liralık ikramiye alan emeklilerin toplam ikramiye tutarı 10 bin liraya çıkacak.

Milyonlarca emekli, bu yıl ilk ikramiyesini 10 Nisan'daki Ramazan Bayramı'nın öncesinde alacak. Hükümetin emekli ikramiyelerini 5 bin liraya çıkartacak düzenlemeyi ise Mart ayına kadar Meclis'ten geçirmesi bekleniyor.