Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Vali Mükerrem Ünlüer, şehir merkezinde çeşitli ziyaretler ve incelemelerde bulunarak açıklamalarda bulundular. Başkan Güngör, "Depremde zarar gören tarihi Ceyhan Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak. Ayrıca, deprem sonrası evsiz kalan vatandaşlarımıza sığınak olan Kılavuzlu Millet Bahçesi, tekrar en güzel millet bahçelerinden biri olması için çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Şehirdeki çalışmaları yerinde görmek ve son durumu değerlendirmek amacıyla Vali Mükerrem Ünlüer ile birlikte Tarihi Ceyhan Köprüsü ve depremzedelerin barındığı Kılavuzlu Millet Bahçesi'ni ziyaret eden Başkan Güngör, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu ve Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Narlı gibi yetkililerle birlikte EXPO 2023 alanı içerisinde yer alan Savunma Sanayi Konteyner Kent'i de gezdi ve burada vatandaşlarla buluştu.

Tarihi Ceyhan Köprüsü Restore Edilecek

Ziyaret ve incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "Vali Sayın Mükerrem Ünlüer, Jandarma Komutanımız, Emniyet Müdürümüz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız ve Ticaret Borsası Başkanımız ile birlikte Tarihi Ceyhan Köprüsü ve Kılavuzlu Millet Bahçesi'nde incelemelerde bulunduk. Depremde zarar gören tarihi köprümüzün restorasyon çalışmalarını Karayolları Genel Müdürlüğü üstleniyor. Deprem öncesinde tüm hazırlıkları tamamladığımız ve yakında hizmete açmayı planladığımız Kılavuzlu Millet Bahçesi, depremde evsiz kalan hemşehrilerimize sığınak oldu. İnşallah, bu bahçeyi ülkemizin en güzel millet bahçelerinden biri olarak yeniden açmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Hemşehrilerimizi Hızlıca Kalıcı Konutlarına Kavuşturacağız

Başkan Hayrettin Güngör, açıklamalarına şöyle devam etti: "EXPO 2023 alanı içerisinde bulunan Savunma Sanayi Konteyner Kent'i ziyaret ederek hemşehrilerimizle bir araya geldik ve taleplerini dinledik. İnşallah bu talepleri en kısa sürede çözüme kavuşturacağız. Ayrıca, kalıcı konutlarımızın inşası büyük bir hızla devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlediği hedef doğrultusunda, hemşehrilerimizin büyük bir kısmını 1 yıl içinde kalıcı konutlarına kavuşturacağız."