Onikişubat Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı Uluslararası EXPO 2023 kapsamındaki Kitap Fuarı, 8 gün boyunca 475 bin kitapseveri ağırladı. Türkiye'nin 'Şiirin, şairin ve edebiyatın başkenti' olarak bilinen Kahramanmaraş, edebi zenginliğini uluslararası platforma taşıma hedefiyle düzenlenen bu etkinlikle kültür ve edebiyatseverleri bir araya getirdi.

Kitap Fuarında Dolu Dolu Etkinlikler

Fuar, 45 yayınevinin ve 350 binden fazla kitap çeşidinin yer aldığı geniş bir alanda gerçekleşti. Ayrıca, Kahramanmaraşlı şair ve yazarların stantlarının yanı sıra, depremde hayatını kaybeden Yaşar Alparslan anısına özel bir stant da kuruldu. Fuarda panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyeleri gibi birçok kültür etkinliği düzenlendi.

Yazarlar ve İmza Günleri

Fuar, okurlarla buluşan sevilen yazarları ağırladı. Serdar Tuncer, Nurullah Genç, Zafer Şahin, Saniye Bencik Kangal, Tufan Gündüz, Rabia Birsen Göğercin, Altay Cem Meriç, Vehbi Vakkasoğlu, Cem Küçük ve Senai Demirci gibi isimler, söyleşi ve imza günleriyle kitapseverlerle buluştu.

Başkan Mahçiçek'ten Teşekkür Mesajı

EXPO 2023 Kitap Fuarı'nın tamamlanmasının ardından Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 8 gün boyunca 475 bin kitapseverin fuarı ziyaret ettiğini açıkladı. Aynı zamanda EXPO 2023 Sergi Alanı'nın da 14 Ekim'den bu yana 645 bin kişiyi ağırladığını belirtti. Başkan Mahçiçek, fuarın başarıyla tamamlanmasının ardından düzenlenecek olan Kahve ve Çikolata Festivali'ne davet etti ve etkinliklere olan ilgiden dolayı teşekkür etti.