Acı haberi Unlost olarak bilinen yayıncı Cantuğ Özsoy duyurdu: "Biricik kardeşimiz Melih ne yazık ki kistik fibrozis hastalığına yenik düştü, melek oldu. Cenazesi bugün ikindi namazına müteakiben Bayrampaşa Merkez Camiinden kaldırılıp Topkapı Kozlu Mezarlığına defnedilecektir. Sevenlerine duyurulur." 

Beşiktaş Esports takımı da Twitter'dan Kalkan ailesine baş sağlığı diledi: "Yeteneği ile herkesi büyülemiş biricik kardeşimiz Melih Kalkan'ın vefat haberini üzülerek almış bulunmaktayız. Melih'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz."

Galatasaray Espor takımı da Melih Kalman'ı unutmadı. Twitter'dan yapılan paylaşımda, "Bir süredir yaşam mücadelesi veren Melih Kalkan'ın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevdiklerine ve Türk espor camiasına başsağlığı dileriz" ifadeleri yer aldı.

KİSTİK FİBROZİS NEDİR?
Kistik fibrozis (KF) kalıtsal/ genetik bir hastalıktır. Çocuklar bu hastalıkla doğarlar. Hastalık bulaşıcı değildir, solunum sistemi ve sindirim sistemi olmak üzere birçok sistemi birden etkileyebilir.  KF'e neden olan genetik değişiklik nedeni ile KF'li hastalarda vücuttaki bütün salgılar susuz, koyulaşmış ve yoğun kıvamda olup akışkan özelliği kaybolmuştur. 

Bu nedenle; akciğer, karaciğer, pankreas, barsaklar gibi organların kanallarında salgılar birikerek tıkanmaya, enfeksiyonlara ve hasara neden olmaktadır.