Kahramanmaraş'ta bir çok hayır yatırımına imza atan hayırsever İş Adamı Abdulkadir Kurtul, yine önemli bir hayır yatırımına imza atıyor. Daha önceleri özellikle Eğitim alanında önemli hayır yatırımları yapan Kaurtul, şimdi de nüfusu ile yaklaşık 10.000 kişiye hizmet verecek olan Erkenez Sağlık Ocağı için iş makinaları çalışmalara başladı. Geçtiğimiz aylarda yaptığımız haber ile Erkenez Mahallesinde ki Aile Sağlığı Merkezinin ne kadar kötü şartlarda hizmet verdiğini duyurmuştuk. Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz ve Destek Hizmetleri Başkanı İbrahim Palabıyık'ın girişimleri ile İSKUR Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Kurtul'a bölgede ki ihtiyaç için gidildiği ve hayırsever iş adamı Abdulkadir Kurtul'un acil ihtiyaç olan bölgeye Aile Sağlığı Merkezi yapılmasını üstlendiği öğrenildi. Gelişmelerin ardından yer araştırması ve yer teslimi için çalışmaları yapan Sağlık Müdürlüğü ile Erkenez Mahalle Muhtarı aynı zaman da Kahramanmaraş Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Tüfenk'in de girişimleri ile çalışmalar başladı. 

İş Makinaları çalışpmaya başladı

2.000 metre kare alana yapılacak olan Erkenez Aile Sağlığı Merkezi 3 doktorun aynı anda hizmet vermesine imkan sağlayacak şekilde inşa ediliyor. Genellikle dar gelirli ailelerin bulunduğu bölge de Aile Sağlığı Merkezi en önemli eksiklikti. En kısa sürede hizmete açılması için çalışmaları başlayan Erkenez Aile Sağlığı Merkezini hayırsever İş Adamı Abdulkadir Kurtul üstlendi. Daha önce de bir çok hayır yatırımına imza atan ve şehirde sevilen Sanayici Abdyulkadir Kurtul, şehirde önemli bir eksikliğin giderilmesi için gene üzerine düşeni yaptı. 

Muhtarlar Derneğinden Teşekkür Açıklaması

Erkenez Mahalle Muhtarı ve Kahramanmaraş Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Tüfenk, Erkenez Aile Sağlığı Merkezi için bir teşekkür açıklaması yaptı.

Değerli Erkenez Mahallesi Sakinleri;

Mahallemizin önemli ihtiyaçlarından olan Aile Sağlığı Merkezi binası yapımına an itibari ile başlamış bulunmaktayız. Yapılacak olan ASM binamız 2000 m2 arsa üzerine 300 m2 oturuma sahip olup, aynı anda 3 hekim arkadaşımız görev yapabilecek. İnşallah en kısa sürede tamamlanıp hizmete geçecektir.

Emeği geçen tüm Milletvekillerimize, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürümüz Sn. Ali Nuri Öksüz bey ve Hayır sahibi İSKUR Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Abdulkadir Kurtul beyefendiye Mahalle halkı ve şahsım adına Teşekkür ederim. Mahallemize hayırlı olsun inşallah.