Engin-Dilan Polat çiftinin, medikal ve güzellik merkezi gibi görünen paravan şirketler aracılığıyla örgütlü bir şekilde kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla gözaltına alındığı soruşturmada ilk itiraf gerçekleşti. MASAK ve vergi uzmanlarının koordinasyonunda yürütülen soruşturmada, çiftin akraba ve yakınlarının üzerine kurdukları paravan şirketlerle toplamda 4.5 milyar liralık yasa dışı bahis ve kumar paralarını akladığı öne sürülüyor.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, polis ve MASAK yetkilileri tarafından operasyon düzenlenen adreslerden ele geçirilen belgelerin incelenmesi halen devam ediyor. Uzman ekipler, Dilan ve Engin Polat çiftinin "kara kutu" olarak adlandırılan avukatları Haydar Enes Çetinkaya'nın gözaltına alınmasının ardından gerçekleşen 1 milyon 800 bin liralık para transferinin takibini de yaparak şüphelileri Ankara'da tespit etti.

Ankara'da da gerçekleşen operasyonlar sonucunda soruşturmaya dahil olan 24 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüphelilerin, Polat çiftine ait şirketlerin franchising bayilik verdiği Dipomed Ankara Medikal'in sahibi ve çalışanları oldukları belirlendi.

Soruşturma devam ederken, Dilan ve Engin Polat çifti hakkındaki suçlamalar ve itirafların daha fazla detayını ortaya çıkaracak gelişmeler bekleniyor.