Uzay aracından canlı bağlantıyla konuşan Gezeravcı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleriyle anlam yüklediği mesajında, "Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu için ilk Türk'ün uzaya adım attığı şu anda Yüce Ata'mızın sözüyle bu anı başlatmak istiyorum: Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dahiyane sözü; 'İstikbal göklerdedir'" dedi.

 

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Sultan Al Neyadi Uzayda

Uzayda Altı Ay Geçirecek İlk Arap Astronot Sultan Al Neyadi: "Uzaya Çıkmayı Başardık"

NASA ve SpaceX'in ortaklaşa düzenlediği "Crew-6" görevinde yer alan Birleşik Arap Emirlikleri'nden Sultan Al Neyadi, uzay yolculuğuna başladı. Uzaya çıktıktan sonra, "Şükürler olsun, uzaya çıkmayı başardık. Herkese, aileme, liderimize, bize güvenen Muhammed bin Raşid Uzay Merkezi'ne ve bizi bu fırlatmaya hazırlayan herkese teşekkür etmek istiyorum" şeklinde duygularını ifade etti.

"Ufku Görüyorum, Dünya Ne Kadar Güzel"

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün geçirecek olan Sultan Al Neyadi, uzayda geçirdiği süre boyunca çeşitli bilimsel deneylere imza atacak.

 

Uzay Keşiflerinden İlk Sözler: "İnsanlık İçin Büyük Bir Adım"

Uzay araştırmalarında tarihi anlarla dolu unutulmaz ifadeler...

Yuri Gagarin - 1961

Sovyet kozmonot Yuri Gagarin, Vostok 1 misyonuyla yörüngeye ulaştığında, "Araç normal çalışıyor. Vzor'un görüş alanında Dünya'yı görebiliyorum. Her şey planlandığı gibi ilerliyor" dedi.

Valentina Tereshkova - 1963

Dünya'nın ilk kadın astronotu Valentina Tereshkova, uzayda olduğu anı "Benim, Martı. Her şey yolunda. Ufku görüyorum, koyu şeritli mavi bir gökyüzü. Dünya ne kadar güzel. Her şey yolunda gidiyor" sözleriyle paylaştı.

John Glenn - 1962

Amerikalı astronot John Glenn, Friendship 7 adlı uzay kapsülüyle Dünya'nın çevresini 3 kez dolaşırken, "Burası Friendship 7. Arkayı net bir şekilde görebiliyorum, Cape'e doğru büyük bir bulut deseni var. Güzel bir manzara" ifadelerini kullandı.