Gazze'de kısa süreliğine yaşanan ateşkes sevincinin ardından İsrail ve Hamas arasında anlaşmazlıklar yeniden alevlendi. İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas'ı "son dakika kriz yaratmak" ve "anlaşmanın bazı maddelerinden vazgeçmek" ile suçladı. Bu durum, İsrail kabinesinde planlanan ateşkes oylamasının ertelenmesine yol açtı.
Kabine Toplantısı Ertelendi
Netanyahu, Hamas'ın anlaşmanın tüm unsurlarını kabul etmediği sürece İsrail kabinesinin toplanmayacağını açıkladı. Normalde saat 11'de gerçekleştirilmesi planlanan toplantı belirsiz bir tarihe ertelendi.
Hamas’tan Karşı Açıklama
Öte yandan üst düzey bir Hamas yetkilisi, grubun arabulucular tarafından duyurulan anlaşmaya sadık kaldığını vurguladı. Hamas yetkilileri, İsrail’in bu suçlamalarını reddederek çözüm arayışının devam ettiğini belirtti.
Anlaşmazlık Çözüme Kavuşacak mı?
Netanyahu’nun sert açıklamaları ve Hamas’ın anlaşmaya bağlı olduğunu iddia etmesi, taraflar arasında tansiyonun düşmesini zorlaştırıyor. Ateşkesin sağlanıp sağlanamayacağı ise önümüzdeki süreçte yapılacak müzakerelere bağlı olacak gibi görünüyor.