İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde temizlik personeli olarak çalışan 28 yaşındaki R.Y., adliyedeki bankada görev yapan S.K.'ya platonik bir aşk besliyordu. R.Y., sürekli mesajlar göndererek S.K.'yı taciz etmeye başladı. Mart ayından itibaren başlayan tacizler, S.K.'nın kendisini istemediğini söylemesine rağmen daha da arttı. Bu süreçte S.K., R.Y.'nin kendisini adliyede takip etmesi nedeniyle bankadan dışarı çıkamaz hale geldi. Her gün işe korku ve panikle gitmek zorunda kalan kadın, 27 Nisan'da yaşamının en korkunç anlarından birini yaşadı.

Sabah'ın haberine göre, S.K. adliyenin B Blok'undaki tuvalete gitmek için yola çıktı. Ancak tuvalette R.Y. tarafından saldırıya uğradı. R.Y., kadına saldırarak kıyafetlerini çıkarmaya çalıştı. S.K. yardım çığlıkları atarak tuvalet kabinine sığınmaya çalıştı, ancak R.Y.'nin saldırısı sona ermedi. R.Y., kadından kendisini öpmesini istedi. Nihayetinde S.K., R.Y.'den şikayetçi oldu.

R.Y. suçlamaları reddetti, ancak S.K. yaşadığı kabusu kanıtlayabilmek için mesajların görüntülerini de dilekçesine ekledi. Savcılık, R.Y.'nin kadına yönelik tuvalette cinsel saldırı girişiminde bulunduğunu tespit etti. Ancak saldırının teşebbüs aşamasında kaldığını vurguladı. R.Y. hakkında 21 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.