Kahramanmaraş İstiklal Spor, 2022 – 2023 Sezonu'nu Bölgesel Amatör Lig 2. Grup şampiyonu olarak tamamladı. Şampiyonluk kupasının teslim töreni, Şairler Tepesi'nde düzenlenen bir programla gerçekleşti. Kupa teslim törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ekrem Karaoğlan, TFF Malatya Bölge Sorumlusu Işılay Çalışkan, Kahramanmaraş İstiklal Spor yöneticileri, sporcular ve amatör spor kulübü yöneticileri katıldı.

Başkan Güngör, konuşmasında İstiklal Spor'un sezon boyunca gösterdiği başarıyı vurgulayarak, "İstiklal Spor’umuz çok büyük umutlarla başladığı sezonu namağlup bir şekilde lider sürdürüyordu. Çok büyük başarılar elde ettiler, bizlere çok büyük mutluluklar yaşattılar. Bugün bu hak ettiğimiz şampiyonluk kupasını teslim almak için buradayız. Bu kupada; başarı, mücadele, hüzün, acı, birlik, beraberlik ve vefa var. İnşallah İstiklal Spor’umuz önümüzdeki sezon 3’üncü lig de mücadelesini sürdürecek." dedi.

Başkan Güngör ayrıca, depremde kaybedilen sporcuları anarak, "Bugün hüznü ve sevinci bir arada yaşıyoruz. Öncelikle yaşadığımız afette kaybettiğimiz sporcularımız; Abdulkadir Dişbudak, Saruhan Bolat, Burhanettin Sever, Hakan Doğan, Taner Kahriman, Ahmet Taş, Halil İbrahim Erdine, Ozan Dadlı, Ali Gürsoy, Aslan Ekiz, Mehmet Eskisağılı, Hasan Sarıtürk, Ahmet Durman ve Eray Şimşek kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, konuşmasında yaşanan zorlu süreçlere rağmen İstiklal Spor'un başarısının önemli olduğunu belirterek, "Kahramanmaraş’ın her alanda daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum. Spor adına çok yetenekli gençlere sahip olan bu şehir, önümüzdeki yıllarda ulusal ve uluslararası arenada çok büyük başarılar elde edecektir." dedi.

Kaptan Mutlu'nun Duygusal Anları:

Kahramanmaraş İstiklal Spor Kaptanı Rasim Mutlu, şampiyonluk kupasını kazanmanın özel bir anı olduğunu belirterek, "Bu benim kazandığım 5’inci kupa ama yeri çok ayrı. Farklı duygular içerisindeyim. 5 kardeşimizi depremde kaybettik. Takım olarak çok büyük bir birliktelik içerisindeydik. Yüzde 100’ümüzü sahaya yansıtmaya çalıştık. Takım ve şehir olarak şampiyonluğa odaklanmıştık. Bu kupayı ebediyete göç eden bütün kardeşlerimiz ve bu şehir için kaldırıyoruz. İnşallah İstiklal Spor bundan sonra çok daha iyi yerlerde olacak. Bunu hak eden bir şehir ve yönetim var." şeklinde konuştu.

ASKF Başkanı Karaoğlan'dan Teşekkür

ASKF Başkanı Ekrem Karaoğlan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'e amatör spor kulüplerine sağladığı destekler için teşekkür ederek, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör, her sezon olduğu gibi yine amatör spor kulüplerini yalnız bırakmayarak maddi desteklerini sürdürüyor. Kendisine bu konuda teşekkür ediyoruz." dedi.

TFF Malatya Bölge Sorumlusu Işılay Çalışkan, şampiyonluğun unutulmayacak bir mücadele olduğunu vurgulayarak, "Tarih boyunca hiçbir zaman unutulmayacak bir şampiyonluk. Uzun yıllar boyunca anlatılagelecek bir mücadele. Kahramanmaraş benim için çok özel bir şehir. Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün amatör spora vermiş olduğu destek yadsınamaz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu anlamlı kupanın Kahramanmaraş İstiklal Spor’a ve şehre hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Başkan Güngör'ün Amatör Spor Desteği

Başkan Güngör, amatör spor kulüplerine verilen nakdi desteğin artarak devam ettiğini belirterek, "2021 – 2022 sezonunda 1 Milyon TL, 2022 – 2023 sezonunda ise 1,5 Milyon TL nakdi destekte bulunduk. 2023 – 2024 sezonu için amatör spor kulüplerimize 2 Milyon TL nakdi bütçe ayırdık." açıklamasını yaptı. Ayrıca, yeni bir spor kompleksi kazandırma çalışmalarının da devam ettiğini ve bu kompleksin şehre yeni bir cazibe alanı oluşturacağını belirtti.