İzmir'in Gaziemir ilçesinde, 31 Aralık'ta yaşanan taksici cinayetiyle ilgili olarak şüpheli Delil Aysal'ın ifadesi ortaya çıktı. Aysal, müşteri olarak bindiği takside şoför Oğuz Erge'yi tabancayla öldürüp telefonunu gasp ettiğini itiraf etti. Görüntülerde yüzü medikal maske ile gizlenen Aysal'ın saldırı anı net bir şekilde yer aldı. İfadesinde, gasp fikrinin araçta aklına geldiğini belirten Aysal, olayın detaylarını polise anlattı.

Aysal'ın gasp sırasında taksici Erge'ye ateş ettiği ve ardından telefonunu gasp ettiği anlar, araç kamerası tarafından kaydedildi. Cinayetin ardından Delil Aysal, polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Aysal'ın tutuklandığı bildirildi.

Aysal'ın mahkemedeki ifadesinde, "Araçtayken bir anda gasp fikrinin aklıma geldiğini ve eylemi gerçekleştirdim" dediği öğrenildi. Ayrıca, mahkemede Aysal'ın bu sefer 'Pişmanım' dediği belirtildi.

Cinayetin şokunu yaşayan çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı taksici Erge'yi hastaneye kaldırmış ancak müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Olayla ilgili olarak İzmir Emniyet Müdürlüğü, araç kamerası ve çevredeki güvenlik kameralarının incelemesi sonucu Delil Aysal'ın tespit edildiğini açıkladı. İzlenen toplam 110 saatlik görüntüden Aysal'ın kimliğinin belirlendiği ifade edildi.

Taksici cinayetiyle ilgili olarak İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, olayın ardından yaptığı açıklamada, araç içerisindeki kameraların önemine vurgu yaparak, "İş güvenliği ile ilgili bunun tedbiri araç kamerasıdır, teknolojik araçlar, gereçlerdir. Bizde son 10 seneden beri hiçbir ölümlü hadise olmadı. Bu teknolojiye yaptığımız yatırımdan dolayı, araçların takibinden dolayı. Özellikle kamera caydırıcı oluyor" ifadelerini kullanmıştı.