Kahramanmaraş’a sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda ivme kazandırmasının yanı sıra küresel anlamda kentin tanıtımına büyük katkı sağlayacak Uluslararası EXPO 2023’ün katılımcı ülkesi Güney Kore’den yetkililer geçtiğimiz hafta kente gelerek, Başkan Hanefi Mahçiçek’ten bilgi alıp, etkinlik yapacakları alanda incelemelerde bulunmuştu.

Kore Savaşı’nın ardından Türkiye ve Güney Kore arasında kurulan diplomatik ilişkilerle siyasi, ekonomik ve kültürel bağın güçlendirilmesi noktasında önemli iş birliklerinden biri olan Karavan Kore Kültür Günü’nü bu yıl depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta düzenleyerek, depremzedelere moral vermeyi amaçlayan Güney Kore, EXPO 2023 Amfi Tiyatro’sunda katılımcılara unutulmaz bir gün yaşatacak.

Güney Kore ezgilerini ve kültürünü tam anlamıyla Kahramanmaraş’a taşıyacak olan Karavan Kore Kültür Günü etkinlikleri 30 Ağustos’ta saat 19.00’da başlayacak.

Saat 14’de EXPO 2023 Arasta Çarşısı’nda EXPO Açık Sahne Sanat Akademisi’nin 1. Uluslararası Karma Resim Sergisi ile başlayacak etkinlikler, yine EXPO Açık Sahne Sanat Akademisi’nin oda müziği dinletisiyle devam edecek.

Güney Kore esintisi EXPO 2023 Sergi Alanı’na taşınacak

Akabinde saat 19’da EXPO 2023 Amfi Tiyatro’da ise günlerdir Kahramanmaraşlı gençlere eğitim veren Kim Jong Hyuk’un şefliğinde ‘Samdo Nongak Garak’ isimli Kore Geleneksel Ritim Gösterisi düzenlenecek.

Günün merakla beklenen K-Pop konseri ise Geleneksel Ritim Gösterisi’nin ardından başlayacak. Karavan Kore Kültür Günü kapsamında ünlü K-Pop grubu M Fect ve Soritare sahne alacak.

Onikişubat Belediyesi, yaptığı paylaşımla, birbirinden etkileyici ikonik dans ve vokal gösterilerin yer alacağı Karavan Kore Kültür Günü’ne Kahramanmaraşlı vatandaşları ve K-Pop hayranlarını davet etti.