Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), şehir genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışının beklendiğini açıkladı. Yağışlar nedeniyle oluşabilecek olumsuz durumları önlemek amacıyla vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağıran Büyükşehir Belediyesi, gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

Tedbirler Alındı, Ekipler Sahada

AKOM tarafından yapılan açıklamada, yağışlar sonucunda oluşabilecek olumsuzluklara karşı tüm tedbirlerin alındığı ve ekiplerin gece gündüz sahada görev başında olduğu vurgulandı. Büyükşehir Belediyesi, özellikle buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları uyararak, olası sıkıntıların önüne geçmek adına gerekli önlemlerin alındığını bildirdi.

Trafikte Kar Lastiği ve Zincir Kullanımına Dikkat

Açıklamada, sürücülere trafikte meydana gelebilecek aksamaların önüne geçilmesi için kar lastiği ve zincir kullanmaları konusunda uyarı yapıldı. Kar yağışının etkili olabileceği bölgelerde sürücülerden gerekli dikkati göstermeleri istendi.

Büyükşehir Belediyesi, olası acil durumlar ve ihtiyaçlar için 112 Acil Çağrı Merkezi ve ALO 153 üzerinden Afet Koordinasyon Merkezi'ne taleplerin ulaştırılabileceğini belirtti. Vatandaşların herhangi bir olumsuz durumu bildirmek için bu numaralardan faydalanmaları önerildi.